Om mig

 

Min absoluta favoritsysselsättning i livet är golf. Så har det varit sedan jag var sju år gammal och fick gå på min första knatteträning. Jag minns min svart-röda skinnbag men en driver i trä som hade en skotskrutig headcover. Jag hade putsat klubborna i dagar innan! Det var där och då min stora kärlek för sporten föddes.

Flera år senare fick jag chansen att testa mina vingar på egen hand i ett annat land. Jag flyttade till USA och började på University of Central Arkansas i hjärtat av staten. Mina fyra år på college var fantastiska, jag älskade varenda minut. Mina coacher, lagkompisar och studentkompisar är idag vänner för livet. Jag hade framgångsrika år overseas med ett antal utmärkelser som Player of the Year, Student Athlete of the Year m.m. och segrar som toppades med att vinna finalen mitt sista år på college.

Jag åkte hem till Sverige efter att jag tagit examen och blev proffs samma år, 2010. Jag spelade två korta säsonger på Nordea Tour innan jag kvalade in till Ladies European Tour 2012 och där jag har spelat sedan dess. Det är fantastisk att få resa världen över och göra det jag älskar mest. Allt är inte en dans på rosor. Det är tuffa intensiva dagar, men det är värt varenda svettdroppe och allt slit i slutändan!

Jag spelar för och representerar Öijared GK och mina tränare är Peter Wendel, Lasse och Pia Evertsson. Alla tre är tränare på Öijared (Peter även på Stora Lundby GK) och vi har jobbat ihop sedan 2011- 2012. Jag jobbar även tillsammans med landslagstränaren i puttning, Jon Karlsen sedan 2013.

Jag är en vinnarskalle och tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna som aldrig ger upp!

Kram Rebecca

PS. Vill Ni veta mer så får ni självklart mejla mig på rebecca.sorensen@gmail.com