Delad 3:a i matchspel

juni 29, 2015

Kategori(er):

Tänkte jag skulle summera mina dagar uppe i Stockholm. Som jag skrev i mitt förra inlägg så bestämde jag mig till slut för att åka och spela Match SM, tänkte att det kunde vara kul. Och visst var det kul! Att spela match är något alldeles speciellt. Som min kollega Louise Friberg sa så klokt när vi pratade om våra matcher ”i match får man liksom ingen arbetsro, varje slag påverkar både ditt egna spel men också motståndarens”. Det stämmer verkligen så bra, varje slag är viktigt och det gäller att hänga i, inte visa för mycket känslor och spela smart.

I min första match mötte jag min bästa vän ute på touren, Julia Davidsson. Det kändes faktiskt riktigt tråkigt att mötas redan i första matchen men det var inte mycket att göra åt. Jag lyckades vinna redan på 15:de hålet med 5&3 efter riktigt bra spel från min sida. Nästa dag var det dags för åttondelsfinal på morgonen och om man vann den vidare till kvartsfinal, alltså 36 hål (typ). Jag vann min första match rätt enkelt även om min motståndare hängde på länge och väl men sista 6 hålen kändes det stabilt och jag kunde tillslut vinna med 4&3. Det var verkligen matchspelskänsla i de matchen och få ord sades under rundan, lite tråkigt för min del som var den enda i hela fältet som körde utan caddie.

IMG_0260

Efter en god lunch var det iallafall dags för kvartsfinal och mitt stabila spel fortsätte även denna match. Jag spelade riktigt bra igen och vann med 6&4. Hittills har jag spelat under par i alla matcher och spelet har känts riktigt fint. Ska tilläggas också att Ullna GK som vi spelade på inspirerade till fint spel. Banan var i absolut toppskick och känslan när jag gick på fairway var underbar, man blev lycklig och att se en sådan fin fairway och bra tees och greener! Tummen upp till alla som jobbat med banan!

I semifinalen fick jag tyvärr se mig besegrad. Jag spelade inte riktigt lika bra in till green men helt ärligt spelade min motståndare inte så vasst heller. Vem som helst av oss kunde vunnit matchen så jämnt spelmässigt var det men tillfälligheter som går åt något håll och någon ska vinna. Jag spelade min sämsta golf och gick +2 (17 hål) bättre än min motståndare men smart nog lade hon alla slag på färre hål!

Hur som helst var det riktigt kul att spela match och en delad 3:de plats känns helt ok! Tack igen Ullna GK för att ni tog emot oss så väl!

Om ni vill kika på lite highlights från semin (som tyvärr var min sämsta match) så kan ni klicka på länken här. 43.00 min in så börjar min match visas.

 

Nu packar jag för en vecka i London, LET’s ”egna” tävling, woop woop!

 

På väg upp mot Sthlm. Bodde hos min barndomsvän, Victoria. Jättekul att få umgås lite igen!

IMG_0244

 

Idag hade man nog inte fått bygga en golfbana så nära vattnet men wow, så fantastiskt vackert! Hål nr 16, par 3.

IMG_0249

 

Tillsammans med mitt Pro-Am lag från Folksam, en jättetrevlig dag med bra spel. Kom precis utanför pallen!

IMG_0261