Blogg

 

Ingen snö eller kyla här inte..

november 24, 2015

Grönt gräs, sol, kjol och piké, wihooo jag är tillbaka på Los Naranjos.

Som många av er vet så brukar jag åka ett par gånger till Marbella i Spanien när vädret och konditionen på banorna hemma är sådär. I fredags blev det minusgrader och det kändes därför helt rätt att boka en biljett till Marbella dagen efter!

Nu har jag haft tre härliga dagar här och jag är så lycklig över att kunna spela och träna så som man bör. Slippa slå från matta med tre lager kläder på, ni hajar grejen.

Mitt långa spel känns fortsatt riktigt bra, alltså riktigt bra så fortsättningsvis blir det att köra vidare på det jag gör samtidigt som jag ska lägga mycket tid på putt och närspel. Tekniken känns bra så det är fingertoppskänslan jag vill hitta.

Såhär såg det ut igår morse. En lite kyligare morgon, iallafall de tre första hålen innan solen kom upp.

IMG_1650

 

Och här är min nya kompis =)

IMG_1668

 

 

 

Håll koll på hemsidan/bloggen för lite uppdateringar under veckan =)

Kraam på er!

Säsongen har nått sitt slut..

oktober 17, 2015

Ja, nu är sista tävlingen på schemat gjord och även om slutet kändes snöpligt så är jag nöjd. Hade jag vetat att i slutet av veckan skulle stå på pallen hade jag varit en nöjd tjej.

 

Ljunghusens GK bjöd på tuffa förhållanden med mycket starka vindar och tuffa flaggplaceringar men jag gillar det tufft! Jag tror helt ärligt att i förhållandena som rådde i veckan så gynnades en tjej som mig. Jag slår långt, har en stark vinnarskalle och har en hel del erfarenhet med ut på banan.

 

Första dagen var allra tuffast, då blåste det som mest och dessutom var det kallt och regnigt. Jag sköt en score på +4 och med det är jag nöjd. Det hade lika gärna kunnat rinna iväg en sådan dag när man kanske slår ok slag men får ingen utdelning. Främst där lyckades jag hålla huvudet högt i vetskap om att ”hänger jag bara i nu” så har jag slagit de flesta i startfältet.

Dag 2 var lugnare även om det nog blåste på lika mycket. Till skillnad mot dagen innan så var jag faktiskt rät varm hela dagen och med en goare känsla lyckades jag ta mig runt på par trots att jag egentligen tycker att jag borde ha kommit in på ett par slag bättre än det.

 

Inför finalvarvet kände jag mig hellugn. Jag visste att jag hade en bra chans att ta hem vinsten trots att jag var 5 slag efter men jag fick en dålig start och ledarinnan spelade bra när det behövdes. Jag slog dem båda för dagen men jag hade för många slag att hämta igen helt enkelt.

 

Jag är trots allt väldigt nöjd med att avsluta säsongen med en fin 3:de plats och framförallt stabilt och bra spel!

 

Om ni inte såg livesändningen från finalvarvet så kan ni göra det HÄR.

IMG_1233

Putträning med Pelz Tutor, grymt redskap!

IMG_1237

Tacomys med hela gänget som bodde ihop under veckan

 

IMG_1241

Hämtar mitt tredjepris =)

Åter på svensk mark

oktober 6, 2015

Vad fort två veckor kan gå! Vi har haft det helt underbart hos mamma och pappa i Turkiet! Sol och bad varje dag utan en tanke på något annat än att njuta av stunden. Precis vad jag behövde och nu känner jag mig taggad att plocka upp klubborna igen och spela Nordea Tours final på Ljunghusens GK.

 

Vi kom hem igår (måndag) och idag spelade vi in banan. Det var blåsigt som bara den. Jag spelade 9 hål och sedan gick jag de sista för att ha sett hålen inför Pro-Am tävlingen imorgon.

Som banans namn är det en hel del ljung som ramar in hålen och jag tror att banan är änu lite finare när ljungen blommar. Annars är det lite seaside karaktär och hålen skiljer sig inte så mycket åt.

 

IMG_1182

 

Eftersom det är final så är uttagningen och startfältet lite annorlunda mot vanligt. För att kvalificera sig för att få spela måste man ha spelat tre Nordea Tour tävlingar under säsongen. Därefter är det topp 30 (av alla som anmält sig att spela) som sedan blir uttagna. Vad som också är lite annorlunda är att killarna också spelar sin tourfinal på Ljunghusen. Därför är det 36 killar här och spelar under samma uttagningssätt som för oss tjejer. På torsdag börjar tävlingen och 10.20 slår jag ut! Håll tummarna och kika gärna på livescoringen här.

 

Kram på er!

 

IMG_1107

IMG_1217

IMG_1134

 

Semester!

september 18, 2015

Vilken vecka men framförallt vilken dag! I morse gick jag upp 06.00, vaknade till ösregn och allmänt trist väder. Inte heller ändrade det sig på länge. Värmde upp i regn som fullkomligt vräkte ner. Efter mycket övervägande så kom jag fram till att jag inte skulle putta för att iallfall försöka hålla mig lite torr. Första gången som jag testat det. Och resultatet då, helt klart godkänt. Puttade stabilt idag. Då kanske ni undrar varför jag inte gjorde fler birdies. Då ska jag tala om för er att efter regnet (egentligen under tiden det regnade också) så blåste det STORM.

 

Ni som var och kikade på finalvarvet i Helsingborg så kan jag säga att det ver ingenting. Jag har inte de exakta värdena men enligt prognosen skulle det vara 12m/s med kastbyar på 14m/s. Man kan säga som såhär. Det var tur att det regnade hela natten och morgonen för annars hade vi inte kunnat spela. Bollen låg knappt still som det var nu.

 

Hur som, jag spelade riktigt bra idag och hade nog egentligen kunnat kapa 2 slag till men jag är ändå nöjd. Inte så många längre scorer idag ön den 75:a jag sköt. Det tog mig upp till en 10de plats =)

Efter spelet idag så körde jag hem (3h) och började genast att packa om. Imorgon åker nämligen jag till Turkiet! Det blir min första resa på 13 år utan golfklubbor. Lite sliten i kroppen som jag känner mig så längtar jag så himla mycket efter att bara få vara et litet tag. Så nu blir det att ladda batterierna och tagga till för Nordea Tour finalen 8-10 oktober.

 

OaO från min sida men glöm inte att hålla er uppdaterade på finalen om ett par veckor sedan. Mer om den

tävlingen kommer senare.

 

/Rebecca

Äntligen dags!

september 2, 2015

Då var det äntligen dags att få spela Europatour tävling på hemmaplan! För tredje året i rad är det Vasatorp som står värd och banan är i jättefint skick!

 

Nytt för i år är hål 16. Där har man nu flyttat bak tee till back tee och gjort om det från par 4 till par 5. Istället för ett väldigt svårt par 4 kan man nu istället kunna jobba för en birdie. Det skiljer inte mer en 50-60m från tee förra året men mentalt är det stor skillnad att välja på att slå en träklubba in till en tuff green eller slå fram sig för att sätta upp för en bra birdiechans. De tidigare åren slog man allt från långa järn till hybrid in mot en green som är svår att göra up and down på.

 

För övrigt är det inga förändringar som påverkar spelstrategin och med ex antal varv på banan i kroppen så känns det lite som att vara ”hemma”. Mitt spel känns bra, hela vägen från tee till green så jag ska egentligen ut och bara göra det. Låta spelet vara enkelt och ha känslan som jag har under vilken vanlig runda som helst. Det är då jag spelar som bäst.

 

14.08 är vår starttid och vädret ser ut att vara ok för morgondagen. Det skulle vara att det ser ut att bli lite blåsigt då. Följ gärna med i livescoringen här om det inte är så att ni vill komma ner och kika (jag fixar såklart biljetter, hör av er isf!).

 

Kraaam på er!

/Rebecca

IMG_0823

 

 

 

Tipsport Golf Masters 2015

augusti 6, 2015

Om vädret är fint hemma i Sverige så är det ännu ”bättre” i Tjeckien! Idag hade vi 35 grader och klarblå himmel. Jag ska dock inte klaga, hellre värme än regn och 10 grader. Jag har fått förbereda mig så gott jag kan. Resorb, massa vatten, ett paraply för solskydd och blöt handduk är med imorgon för jag går nämligen ut när solen står som högst, 13.07.

 

Banan är i fint skick. Uppsatt på samma sätt som förra året vilket innebär hyfsat lång på vissa hål och tuff från tee. Det ska bli kul att spela och skönt att ha Jonas på bagen denna veckan! Önska oss lycka till och följ livescoringen här.

 

IMG_0601

Barngolfen 10 år

juli 25, 2015

Hej!

 

Dagarna är fullspäckade så att jag inte hinner med att uppdatera bloggen. Idag fick jag en bild skickad till mig och tänkte att jag skulle berätta lite om ett fantastiskt event som jag varit med på i några år nu.

Barngolfen som eventet heter firade 10 års jubileum och därför var det lite nytt i år. Bl a hölls en konsert på Trädgårn till förmån för barnen. Artister som Tommy Nilsson, Staffan Hellstrand, Zara Larsson bl a uppträdde tillsammans med Barngolfens egna husband Du&Jag! Det var en grym konsert, kändes väldigt privat då vi inte var så många som det vanligtvis är på konsert. Tummen upp för det!
Dagen efter var det dags för golftävlingen att äga rum. Det var en 5-manna scramble och i varje lag finns 1 proffsgolfare, 1 kändis och 3 sponsorer. I år spelade jag med Fond & Finans och Mårten Andersson. För er som inte har full koll på Mårten så är han grundare för Raw Comedy Club. Han föreläser också mycket och har öven startat en alldeles nykter stand up klubb som omtalats ända borta i USA! Kanon-go kille och duktig golfare!
Målet för i år var att samla ihop 3 miljoner kronor men dit lyckades vi inte riktigt nå men fina 2 750 000 kronor blev det! Nu kan barnen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus få en ännu lite bättre tillvaro i en svår tid!
Som om inte banketten med fantastiskt god mat inte vore en fin nog avslutning så fortsatte kvällen en trappa ner med husbandet som även ikväll gästades av diverse artister. Det var fullt ös på dansgolvet och ingen ville gå hem men när kl närmade sig 01.30 fick vi snällt tacka för två fantastiska dagar och för att vi fått vara med i år igen!
Tack Thomas Gedda, Mats Sterner och alla andra som återigen överträffat sig själva och lyckats så fint med detta arrangemang!
#glädjeläker
#barngolfen
tuacywmop5z1kw5xd8pr
Här är alla golfproffs och Celebriteter samlade! Jag hade äran att spela med Fond & Finans och komikern Mårten Andersson. Ett mycket fint lag och vi hade en väldigt trevlig dag!!
IMG_0235
Kvällen innan vi spelade golf hölls det en konsert för alla inbjudna på Trädgårn i Göteborg. Tommy Nilsson, Uno Svenningson och Zara Larsson m fl uppträdde och gjorde det fantastiskt bra!!
IMG_0233
Här är alla artister som uppträdde kvällen till ära!

Delad 3:a i matchspel

juni 29, 2015

Tänkte jag skulle summera mina dagar uppe i Stockholm. Som jag skrev i mitt förra inlägg så bestämde jag mig till slut för att åka och spela Match SM, tänkte att det kunde vara kul. Och visst var det kul! Att spela match är något alldeles speciellt. Som min kollega Louise Friberg sa så klokt när vi pratade om våra matcher ”i match får man liksom ingen arbetsro, varje slag påverkar både ditt egna spel men också motståndarens”. Det stämmer verkligen så bra, varje slag är viktigt och det gäller att hänga i, inte visa för mycket känslor och spela smart.

I min första match mötte jag min bästa vän ute på touren, Julia Davidsson. Det kändes faktiskt riktigt tråkigt att mötas redan i första matchen men det var inte mycket att göra åt. Jag lyckades vinna redan på 15:de hålet med 5&3 efter riktigt bra spel från min sida. Nästa dag var det dags för åttondelsfinal på morgonen och om man vann den vidare till kvartsfinal, alltså 36 hål (typ). Jag vann min första match rätt enkelt även om min motståndare hängde på länge och väl men sista 6 hålen kändes det stabilt och jag kunde tillslut vinna med 4&3. Det var verkligen matchspelskänsla i de matchen och få ord sades under rundan, lite tråkigt för min del som var den enda i hela fältet som körde utan caddie.

IMG_0260

Efter en god lunch var det iallafall dags för kvartsfinal och mitt stabila spel fortsätte även denna match. Jag spelade riktigt bra igen och vann med 6&4. Hittills har jag spelat under par i alla matcher och spelet har känts riktigt fint. Ska tilläggas också att Ullna GK som vi spelade på inspirerade till fint spel. Banan var i absolut toppskick och känslan när jag gick på fairway var underbar, man blev lycklig och att se en sådan fin fairway och bra tees och greener! Tummen upp till alla som jobbat med banan!

I semifinalen fick jag tyvärr se mig besegrad. Jag spelade inte riktigt lika bra in till green men helt ärligt spelade min motståndare inte så vasst heller. Vem som helst av oss kunde vunnit matchen så jämnt spelmässigt var det men tillfälligheter som går åt något håll och någon ska vinna. Jag spelade min sämsta golf och gick +2 (17 hål) bättre än min motståndare men smart nog lade hon alla slag på färre hål!

Hur som helst var det riktigt kul att spela match och en delad 3:de plats känns helt ok! Tack igen Ullna GK för att ni tog emot oss så väl!

Om ni vill kika på lite highlights från semin (som tyvärr var min sämsta match) så kan ni klicka på länken här. 43.00 min in så börjar min match visas.

 

Nu packar jag för en vecka i London, LET’s ”egna” tävling, woop woop!

 

På väg upp mot Sthlm. Bodde hos min barndomsvän, Victoria. Jättekul att få umgås lite igen!

IMG_0244

 

Idag hade man nog inte fått bygga en golfbana så nära vattnet men wow, så fantastiskt vackert! Hål nr 16, par 3.

IMG_0249

 

Tillsammans med mitt Pro-Am lag från Folksam, en jättetrevlig dag med bra spel. Kom precis utanför pallen!

IMG_0261

 

SM Match

juni 24, 2015

I veckan är det SM Match! Jag bestämde mig ganska sent att det kunde vara kul att spela. Dels har jag inte spelat match på säkert 5 år men så tänkte jag att det kunde vara kul att hälsa på min barndomsvän Victoria som bor i Stockholm. Så här sitter jag nu, i min väns lägenhet och ska strax åka ut till Ullna GK som är värd i år.

Jag har bara hört gott om banan så det ska bli roligt att spela. Idag är det dock inte tävling utan Pro-Am, vi spelare går en runda med sponsorer etc. Vi börjar dagen med att  äta också lunch medan vi gästas av en föreläsare, vem det är vet jag inte ännu , sedan 18 hål och därefter blir det grillbuffé. Hoppas på att vädret håller i sig och att vi får en fin dag!

 Nordea Tour SM Match

 

Namnlöst

 

Deloitte Ladies Open

juni 24, 2015

Här kommer ett försenat inlägg!!

Kom till Amsterdam idag (läs: förra onsdagen). Sent kan tyckas men jag kände att jag ville göra något nytt. Vanligtvis ser min tävlingsvecka ut såhär:

Söndag – resdag

Måndag – inspelsvarv

Tisdag – inspelsvarv

Onsdag – träningsdag

Torsdag-Söndag – tävling

 

Har jag inte spelat banan innan vill jag gärna spela in två varv men the International är en bana jag spelat ca 10 varv på. Strategin är klar det handlar om att hitta känslan på green.

Planeringen denna vecka blir därför:

Onsdag – resdag

Torsdag – inspel + träning

Fredag-Söndag – tävling

 

Ni följer som vanligt scoren på: Livescoring DLO

 

IMG_0231

I Amsterdam city och äter middag med vänner!