Äntligen dags!

september 2, 2015

Kategori(er):

Då var det äntligen dags att få spela Europatour tävling på hemmaplan! För tredje året i rad är det Vasatorp som står värd och banan är i jättefint skick!

 

Nytt för i år är hål 16. Där har man nu flyttat bak tee till back tee och gjort om det från par 4 till par 5. Istället för ett väldigt svårt par 4 kan man nu istället kunna jobba för en birdie. Det skiljer inte mer en 50-60m från tee förra året men mentalt är det stor skillnad att välja på att slå en träklubba in till en tuff green eller slå fram sig för att sätta upp för en bra birdiechans. De tidigare åren slog man allt från långa järn till hybrid in mot en green som är svår att göra up and down på.

 

För övrigt är det inga förändringar som påverkar spelstrategin och med ex antal varv på banan i kroppen så känns det lite som att vara ”hemma”. Mitt spel känns bra, hela vägen från tee till green så jag ska egentligen ut och bara göra det. Låta spelet vara enkelt och ha känslan som jag har under vilken vanlig runda som helst. Det är då jag spelar som bäst.

 

14.08 är vår starttid och vädret ser ut att vara ok för morgondagen. Det skulle vara att det ser ut att bli lite blåsigt då. Följ gärna med i livescoringen här om det inte är så att ni vill komma ner och kika (jag fixar såklart biljetter, hör av er isf!).

 

Kraaam på er!

/Rebecca

IMG_0823